Ungdomsträning

Träningsgrupper

Golfäventyret 6-8 år 

Golfäventyret är en ledarledd träning med fokus på lek med golf som inslag. Barnen kommer att träna mot 30-bana enligt modellen Golfäventyret. 1 gång i veckan, ca 50 minuter. Ålder mellan 6-8 år, men det finns möjlighet även för andra åldrar.

Utveckling mot spelet
Detta är ett tränarlätt pass, med mer fokus på tekniken, men det är fortfarande lek- inspirerat. Barnen kommer att träna mot 50-100 bana enligt Golfäventyret. 1 gång i veckan, 1 timme. Eventuellt kommer det att erbjudas en träning till som är ledarledd. Ålder mellan 7-10 år, men det finns möjlighet för varians även i denna grupp.

Spela gruppen
Vår grupp Spela är ett tränarlätt pass, med fokus på tekniken, att spela spelet samt att spela till sig ett officiellt hcp. Träning två gånger i veckan där eventuellt en träning är ledar ledd. Ålder från 8 år och uppåt, men det finns möjlighet för varianser.

Tävla gruppen
Detta är en avancerad golfträning där du behöver kommit ganska långt i ditt golfande. Du har en hög träningsvilja och är intresserad av att tävla. Alla olika delar i golfspelet berörs, såsom kost, mental och fysisk träning. Träningen leds av både tränare och ledare och är minst två gånger i veckan.

Nybörjare ungdom
Denna grupp är för dig som är mellan 10-13 och aldrig tidigare har testat på golf eller har väldigt lite erfarenhet av golf. Vi arbetar med grunderna inom golfen. Detta är en ”mellangrupp” där du senare blir in slussad i våra ordinarie träningsgrupper. Du tränar en gång i veckan i 1 timme.

Övrigt
Vi kommer att göra grupper inom grupperna eftersom vi strävar efter att inte vara mer än cirka 8-10 deltagare i varje grupp. Detta gäller dock inte Golfkul där vi kommer att ha större grupper.
Fundera på vilken grupp du bör eller vill tillhöra så ska vi försöka att tillgodose era önskemål. För att grupperna skall bli så bra som möjligt så kommer vi också att dela in efter golfkompetens inom de olika grupperna så att det blir så homogena grupper som möjligt.