I dessa tider av oro kring Coronaviruset gäller följande:

• Bokning av starttider gör ni som vanligt i MinGolf.
  • Ingen ankomstanmälan krävs.
  • Om ni inte vill att andra skall  boka in sig i Er boll ring kansliet så blockerar dom övriga tider.
  • Tänk på att hålla minst 1,5 meters avstånd runt klubbhus och på banan.
  • En klubblängds lägesförbättring på den del av spelfältet som klipps fairwayhöjd och kortare.
  • Putta med flaggan i.
  • Ta upp bollen ur hålet med handskhanden.
  • Inga bolltvättar finns på banan.
  • Inga krattor finns utan ni får jämna till med fötter eller klubba.
  • Golfvagnar är tillåtna.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber er följa våra försiktighetsåtgärder.

Alla som känner sjukdomssymptom eller varit i riskområden ber vi att ni stannar hemma.

• Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.
  • Vi tar inte varandra i hand när vi hälsar.
  • Hosta eller nys i armvecket.

Stopp för all tävlingsverksamhet
Svenska Golfförbundet har utfärdat en stark rekommendation till distrikten och golfklubbarna om att folkhälsan, och däri golfens ansvar att motverka smittspridningen, ska stå i fokus. Distrikten och golfklubbarna ska därför följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet. Ambitionen är att i varje stund visa på att golfen tar samhällsansvar och inte bidrar till smittspridning, så att vi inte äventyrar möjligheten att spela golf i Sverige. Myndigheter och RF följer hur golfklubbarna agerar.

Alingsås Golfklubb har därför tills vidare skjutit upp all tävlingsverksamhet. Vi kommer följa utvecklingen och de direktiv som kommer från SGF om när vi kan återuppta tävlingsverksamheten