Banan

Banstatus

Här kommer den senaste info om hur det ser ut på banan från vår greenkeeper.

BANAN ÄR ÖPPEN FÖR SPEL PÅ VINTERGREENER !

BANAN STÄNGER FÖR SÄSONGEN MED SOMMARGREENER
Nu har vi stängt banan med sommargreener.
Vi kommer nu att hålpipa alla greener för att minska på tatch och få de att övervintra på ett bra sätt. Allt för att få så bra greener som möjligt till nästa års golfsäsong.

DRIVINGRANGEN

Vår ambition är att hålla drivingrangen öppen så länge det går att få upp bollarna med bollplockaren. Det går att betala med betalkort i automaten. Om bollarna är slut i bollautomaten så får man plocka bollar själv på rangen.

I dessa tider av oro kring Coronaviruset gäller följande:

• Bokning av starttider gör ni som vanligt i MinGolf.
    Ingen ankomstanmälan krävs.
    Vill ni inte ha andra med er i bollen kan ni kontakta kansliet och blockera övriga platser i bollen.
    Tänk på att hålla minst 1,5 meters avstånd runt klubbhus och på banan.
    En klubblängds lägesförbättring på den del av spelfältet som klipps kortare än fairwayhöjd.
    Putta med flaggan i.
    Ta upp bollen ur hålet med handskhanden.
    Inga bolltvättar finns på banan.
    Inga krattor finns utan ni får jämna till med fötter eller klubba.
    Golfvagnar är tillåtna.
    Golfbilar är tillåtna.
    Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber er följ a våra försiktighetsåtgärder.
    Alla som känner sjukdomssymptom eller varit i riskområden ber vi att ni stannar hemma.
    Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.
    Vi tar inte varandra i hand när vi hälsar.
    Hosta eller nys i armvecket.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA TILL GOLFSÄSONGEN 2020!

Laga nedslagsmärken

Bokningsläge på Alingsås GK

Driving range

Öppen alla dagar.

Ni använder pollett, betalkort eller rangekort för att få ut bollar ur automaten.

Om det skulle komma en massa nederbörd och vi inte kan plocka bollar så kan rangen behöva stängas tillfälligt.

Information om vår bana

Vår 18-hålsbana är en svagt kuperad inlandsbana som är designad för medelgolfaren. Men även du med lågt handikapp kan spela banan och få en utmaning. Här finner du lite praktisk information om banan som kan vara till nytta för dig som skall spela hos oss.

Övningsområden & Driving range

• Klubben har en Drivingrange med mer än 20 utslagsplatser. 4 av dessa är under tak. Bollautomat finns med BETALKORT som är öppen hela dygnet veckans alla dagar !
  • Rangekort och polletter köps i Klubbhuset.
  • Det finns 2 Puttinggreener varav den ena kan användas till övningschipping.
  • Ett övningsfält med 3 bunkrar gör det möjligt att öva inspel från ca 100 m in till en green med flaggplaceri