[vc_row][vc_column][mk_fancy_title tag_name=”h3″ color=”#393836″ size=”24″ font_weight=”bold” font_style=”inhert” margin_bottom=”8″ font_family=”none”]Information från damsektionen[/mk_fancy_title][mk_divider style=”thick_solid” border_color=”#ea4e4e” margin_top=”5″][vc_column_text el_class=”stortext”]Hej Alla Golfdamer!

Så har ännu en golfsäsong passerat.
Nedan följer ett litet sammandrag av vad som hänt under säsongen.

Verksamhetsberättelse 2017 – Damsektionen, Alingsås GK.

Ordförande        Christina Brunnegård

Övriga                 Barbro Modin, Agneta Carlgren, Anki Mattsson, Susanne Gustafsson, Gunilla Borg och från styrelsen Eva Smerling-Winman.

Damsektionen har haft 6 planeringsmöten under året, samt en del informella möten.

Torsdagstävlingar för klubbens damer 18 år och äldre.

Regelfrågor vid torsdagstävlingarna i regi av Lena Broberg.

Vi startade den 20 april med en 3-mannascramble utan efterföljande buffé då vi inte hade någon restaurang.

Följande torsdag spelade vi greensome med efterföljande buffé fixad av Damsektionen.

17 tävlingar, singel- och partävlingar, var inplanerade för damerna i klubben. I år spelade vi i två klasser till att börja med. Mot slutet var det få deltagare och då spelade vi en klass. I snitt 14 spelare. Vid två tävlingar var tre juniortjejer med.

Två tävlingar inställda p g a regn.

Även i år var det en del tävlingar som krockade med seriespelet.

Inbjudan till Bredared den 21 juni, dagen innan midsommarafton lockade inte några deltagare.

12 augusti spelades ”Tillfälliga förbindelser” 30 par ställde upp. Otroligt rolig tävling – greensome. Mycket uppskattad av deltagarna. Buffé serverades efter spelet. Sponsor var som tidigare Energy Save.

17 augusti hade vi bjudit in damer från Bredared, Borås, Herrljunga, Koberg och Vårgårda. Tyvärr kom det inga damer från dessa klubbar. Tråkigt.

24 augusti åkte vi på en Hemlig resa till Gullbringa. 18 förväntansfulla damer äntrade den fina AHK-bussen. Ett startkit delades ut av damsektionen. Startavgift, kaffe och fralla och lunch 500,- Damsektionen stod för bussresan.

Säsongen avslutades med Ladies Master. Årets vinnare spelar match i 9 hål. Vinnarna i matcherna spelar sedan utslagstävling tills två spelare spelar sista hålet om vem som blir vinnare. 13 vinnare endast 6 kunde ställa upp.

Årets vinnare blev Lilian Back.

Vinnare i årets Eclectic Tina Pettersson

Avslutning den 12 oktober med buffé blev en mycket trevlig tillställning. Lena Broberg berättade för de 23 damerna lite om kommande förändringar när det gäller golfregler fr o m 2019. Restaurangen levererade en mycket god lasagne med sallad. Kaffe och kaka avslutade kvällen. Beslut togs att skänka de pengar som fanns kvar i kassan, 4000,- till Bröstcancer insamlingen.

Sittande Damsektion kommer att ta hand om tävlingen ”Tillfälliga förbindelser” kommande säsong.

Från och med nu slutar sittande Damsektion.

Om det finns någon som är redo att ta över så är det bara att sätta igång.

Alingsås 2017-11-06

Damsektionen Alingsås GK genom