Mikael Detterberg

Bakgrund som Elitspelare.

Mitt namn är Mikael Detterberg och jag är tränare på Alingsås GK. Efter ha spelat många år som Elitspelare kände jag att det va dags att gå vidare i karriären då det krävde oerhört mycket resande och tid ifrån familjen. Det enda jag visste var att jag ville stanna kvar inom golfen på ett eller annat sätt.
Min stora drivkraft har hela tiden vart att utveckla mig själv och bli så bra som jag kan bli oavsett vad det är.

Jag representerade Svenska Landslaget i Golf i 8 år och har varit delaktig i Europeiskt samt Nordiskt Guld.
Jag spelade som proffs i sex år och har spelat runt om i Europa, samt att jag har bott i Asien och spelat på Asian tour.

Fokus på att bli tränare

Efter detta så började mina tankar gå mer och mer mot tränarsidan av golfen.
Jag började undervisa lite på Alingsås 2010, mestadels juniorer och nybörjare. Kärleken för undervisning var påtaglig, så jag fattade beslutet direkt efter säsongen 2010 att jag skulle satsa allt på tränarkarriären.
Vintern 2011 gick jag TAU ( tränarassistent utbildningen) och började jobba extra på Alingsås GK. Sedan 2012 är jag headpro på Alingsås GK.
2013 började jag TU ( 2,5 år tränarutbildning ) och blir klar våren 2016.

Min filosofi som tränare

Min tro är att vem som helst kan spela: Golfare kommer i alla former och storlekar. Du behöver inte vara särskilt stark, lång, mager eller snabbt för att lyckas. Golfmästare kommer i varje tänkbar form och storlek. Det är aldrig för tidigt eller sent att börja, och till skillnad från de flesta andra sporter kan du njuta av golf hela ditt liv!

Niklas Jansson

Mitt namn är Niklas Jansson och jag är assisterande tränare på Alingsås GK.
Jag håller på att utbilda mig till golftränare och har redan genomgått PGA:s tränarassistentutbildning.

På klubben är jag huvudansvarig för ungdomsverksamheten och nybörjarkurser.

Lite om min bakgrund:
Jag flyttade till Alingsås 1998 för att spela handboll i Alingsås HK och jag är utbildad lärare i ämnena idrott och hälsa samt hem- och konsumentkunskap. Jag har arbetat som lärare sedan 2005. Jag delar numera min tid mellan golfklubben och Nolhagaskolan.