Välkommen till en trevlig tävlingsform

2019 utvecklar vi Onsdagsgolfen till Veckomästaren. Det gör vi för att kunna erbjuda alla medlemmar möjligheten att spela en singeltävling varje vecka. Varje deltagare väljer valfri starttid och spelpartner mellan måndag till söndag. Varje vecka utses nya Veckomästare. Vi tävlar som vanligt i A-klass och B-klass där vinnarna i finalen vinner en plats på klubbens resa till Portugal i höst.

Veckomästaren 2019
Deltagarna i tävlingen bestämmer själva när under veckan som man vill spela. Kravet är att det skall finnas en markör som kan skriva under scorekortet. Samt att scorekortet är inlämnat senast 8.00 dagen efter att man spelat till kansliet. Man kan endast deltaga en gång per vecka. Det kommer att finnas två klasser. Dessutom är man med i en Eclectic tävling.

På måndag räknas resultatet från föregående veckas spel ut och en Veckomästare koras.
Som avslutning sker ett finalspel där man skall ha deltagit i minst 5 gånger i Veckomästaren för att få deltaga.
Man anmäler sig till kansliet när man skall spela en rond samt betalar 100 kr i startavgift innan man går ut och spelar.

Behöver Du hjälp att hitta en spelpartner, kontakta kansliet.

Eclecticen.
Denna tävlingsform går ut på att under säsongen registrera sitt bästa resultat på varje hål. Du gör ditt val efter varje runda genom att ringa in resultatet på hålet som du vill sätta upp på Eclecticen på ditt egna scorekort. Efter att ett resultat registrerats på något hål får man bara ändra till ett bättre resultat en gång på samma hål. Efter säsongen har du då förhoppningsvis ett optimalt scorekort enl. din spelstandard. När scorekortet för respektive runda är inlämnat har du ingen möjlighet att i efterhand ångra dig eller framföra att du ”glömt” ringmarkera ett resultat.

Efter sista veckotävlingen räknas en vinnare ut i Eclectic tävlingen på det ”scorekort” som blivit ifyllt under säsongen. Det slutliga resultatet i Eclecticen kommer att räknas ut med 50% av det spelhandicap som spelaren har den sista speldagen före finalen.

Under tävlingens gång kommer information och delresultat skickas ut via mejladressen eclectic@bolindahl.se dit även frågor angående Eclecticen eller veckomästaren kan ställas.

Ställningen i Eclecticen kommer också att sättas upp på anslagstavlan i klubbhuset. Dock kommer de tre sista omgångarna inte att redovisas för att behålla spänningen intill prisutdelningen vid finalspelet.

Veckomästarens resultat kommer att redovisas på hemsidan samt även finnas i en pärm i foajén.

Regler och avgifter
Veckomästaren är öppen för alla medlemmar i Alingsås GK.

Spelas i två klasser A: 0 – 15,0  och B: 15,1 – 36,0.
Spelare med klubbhandicap (37-54) får delta med spelhcp 36.

Veckomästaren startar vecka 18 (29 april ) och avslutas vecka 38 (15 september) med en final den 22 september. Starttider från 08.30 varje dag. Max en rond per vecka.

Tävlingsformen är slaggolf (max 8 slag på par 3-hål, max 9 slag på par 4-hål samt max 10 slag på par 5-hål)

Veckomästarna samt tvåan och trean får tillräkna sig följande bonuspoäng  att minska antal slag i finalspelet enligt följande mall.

Antal deltagare                              Veckomästaren            Tvåan              Trean
>= 30 deltagare i klassen                     0,3                            0,2                   0,1
>= 20 deltagare i klassen                     0,2                            0,1
>= 10 deltagare i klassen                     0,1

För Veckomästaren följer man den klass man har vid varje speltillfälle. Eventuella bonuspoäng man fått i en klass kommer att följer med även om man byter klass. När det gäller Eclecticen kommer man att hamna i den klass som man har vid sitt första speltillfälle. Detsamma gäller vald Tee om man har möjlighet att välja. Man får inte under säsongen byta Tee.

Tävlingen kommer inte vara handikapgrundande när den registreras så varje spelare måste själv manuellt uppdatera sitt handicap efter varje gjord runda.

Priserna för delvinsterna är 200, 150 resp. 100:- (1, 2, 3) beroende på hur många deltagare det är i varje klass. (Max 3 st/klass)

Alla priser utgörs av presentkort inom klubbens verksamhet.

Anmälningsavgiften vid varje tävlingstillfälle är 100:- .

Deltagande i finalen 100:-.

1:a pris i finalen i respektive klass vinner en plats på klubbens resa till Portugal i höst..

Tävlingsledningen beslutar om övriga regler och tolkningar.

Välkomna till en trivsam tävlingsform

Bo Lindahl

Tävlingsledare