Välkommen till en trevlig tävlingsform

Onsdagsgolfen är en trevlig och sällskaplig tävlingsform som spelas varje onsdag (som namnet antyder). Läs mer om den här trevliga tävlingsformen här nedanför.

Onsdags-golfen 2017

Vi fortsätter satsningen på Onsdags-golfen och riktar oss särskilt till Dig som inte tävlat så mycket tidigare. Det var många som spelade under fjolåret men det finns plats för många, många fler. På valfri tid på onsdagar, gärna med goda vänner, spelar du Din runda under avslappnade former, och kansliet tar hand om Din anmälan och Ditt resultat, är kanliet stängt lämnas scorekortet i greenfeelådan.

Ej inlämnat scorekort torsdag kl.09.00 medför diskvalificering. Receptionen har inget ansvar att eftersöka scorekort. Ronden registreras av receptionen och ska vara klar senast 12.00 torsdag.

Behöver Du hjälp att hitta en spelpartner, kontakta kansliet senast dagen före tävlingen.

Priserna för delvinsterna är oförändrade 150, 100 resp. 75:- (1, 2, 3) och vi behåller samma startavgifter som tidigare. Alla priser utgörs av presentkort inom klubbens verksamhet.

Priset i finalspelet är enligt principen ”The winner takes it all”. 20% av startavgifterna går till denna vinst.

Handicapgränsen för resp. klass blir 0-15, och 15,1-36.
Spelare med klubbhandicap (37-54) får delta med spelhcp 36.

Ytterligare en tävling för säsongen är:

De fem lägsta netto-scoren under säsongen.

Regler och avgifter

Onsdag-golfen är öppen för alla medlemmar i Alingsås GK.
Spelas i två klasser 0 – 15,0, 15,1 – 36.

Onsdagsgolfen startar vecka 18 (3 maj) och avslutas vecka 35 med en final i september. Starttider från 09.00 varje onsdag.

Tävlingsformen är slaggolf (max 8 slag på par 3-hål)

(max 9 slag på par 4-hål)

(max 10 slag på par 5-hål)

Antalet anmälda deltagare i de båda klasserna avgör antalet priser det blir vid varje tävlingsonsdag. (Max 3 st/klass)

Anmälningsavgiften vid varje tävlingstillfälle är 50:-, eller 400:- för hela säsongen.

Deltagande i finalen 100:-.

Till finalen i september är alla som spelat minst 5 omgångar kvalificerade.

Tävlingsledningen beslutar om övriga regler och tolkningar.

Välkomna till en trivsam tävlingsform

Arne Malbert

Tävlingsledare