Lär er att laga nerslagsmärken!

Banstatus

Bokningsläge på Alingsås GK

F.o.m 20/11 2018  Vintergreener

Vid frost är banan avstängd – skyltar gäller

Bollmaskin stängd för säsongen – Rangen öppen för självplock!

Vid frost!

Olika dagar tar det olika lång tid för frosten att försvinna.

SÅ DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT BETRÄDA EN GRÖNYTA NÄR DET ÄR FROST!

Vad händer då om vi går ut på en frostig grönyta?
De största skadorna på gräset fås ofta vid de första frostdagarna. Gräset är då speciellt känsligt, eftersom det inte har invintrat och fortfarande håller mycket vatten i gräset.
Om man trampar på fruset gräs så bryts grässtrået av. Vilket orsakar stora skador.
Hur vet jag att det är frost och inte dagg?
Om du drar handen i gräset och daggen försvinner, är det dagg. Om du drar handen i gräset och det vita inte försvinner, är det frost. Det kan vara svårt att se detta på håll. Ibland är det enda sättet att veta att just dra handen i gräset.

SÅ ÅTERIGEN, DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT BETRÄDA EN GRÖNYTA NÄR DET ÄR FROST.
OBS! Gäller även puttinggren och övningsgreen!!

Detta hoppas vi att du respekterar! Vi vill ju alla värna om vår fina bana.

Våra banarbetare med vår
Headgreenkeeper Roger Johansson

Information om vår bana

Vår 18-hålsbana är en svagt kuperad inlandsbana som är designad för medelgolfaren. Men även du med lågt handikapp kan spela banan och få en utmaning. Här finner du lite praktisk information om banan som kan vara till nytta för dig som skall spela hos oss.

Övningsområden & Drivingrange

• Klubben har en Drivingrange med mer än 20 utslagsplatser. 4 av dessa är under tak. Bollautomat finns med BETALKORT som är öppen hela dygnet veckans alla dagar !
  • Rangekort och polletter köps i Klubbhuset.
  • Det finns 2 Puttinggreener varav den ena kan användas till övningschipping.
  • Ett övningsfält med 3 bunkrar gör det möjligt att öva inspel från ca 100 m in till en green med flaggplaceringar.

Scorekort & Slopekalkylator