Nyhetsbrev Nr 9 2017

Hej alla golfvänner!

Denna höst har vädret verkligen inte varit i golfares smak. Både september och oktober har regnat bort och vi har tyvärr varit tvingade att stänga banan ett stort antal dagar. Det är jättetråkigt då vi alla vet hur fantastiskt härligt det kan vara på banan fina höstdagar.
Tråkigt är det men nu får vi se fram till vinterträningen inomhus.
Tyvärr har höstvädret inneburit att vi tappat en hel del greenfee-intäkter men vi får glädja oss åt andra goda intäktskällor, t ex våra lägenheter.

GML och banan i framtiden

Vi för diskussioner med GML om framtiden och styrelsens ambition är att fortsätta samarbetet.
Det förutsätter givetvis att vi kommer överens om villkoren. Ifall vi fortsätter med GML kan det bli så att klubben/Hjälmareds Golf säljer maskinparken till GML. Vi gör just nu en marknadsvärdering av maskinerna, ett viktigt led i förhandlingsförberedelserna.
Förhoppningsvis har vi spännande nyheter att berätta på årsmötet 19 november.

7: ans tee och greenbunker

Som några av er säkert noterat så är arbetet med nya tee på  7:an i full gång och vi spelar nu från provisoriska tee. Vi planerar även för ny dränering av vänster greenbunker på 7:an då den ofta är vattenfylld efter regn. Förhoppningsvis kan 7:an, som kanske är banans signumhål, ge helt nya positiva upplevelser redan till våren.

Enkätundersökningen

Vi vill ännu en gång tacka alla medlemmar som någon gång under året deltagit i enkätundersökningen. Slutsatserna för helåret är att medlemmarna gett högre betyg på nästan samtliga områden.
Träningen får högst betyg och restaurangen lägst.
Styrelsen och kommittéerna granskar nu resultaten och alla statistiska uppgifter och får därmed ett viktigt underlag för verksamhetsplanerna för 2018.
Ett område som får relativt lågt betyg är ”Klubbliv”. Vi kan konstatera att vi på detta område har en stor förbättringspotential och det är en stor utmaning för oss alla att göra klubben till en öppnare och mera inkluderande trivsam klubb. Här kan alla hjälpas åt.

Restaurangen 2018

Som nämnts ovan får restaurangen låga betyg i årets mätning. Inte så konstigt med tanke på vårens strul och att restaurangen inte haft serveringstillstånd.
Uppfattningen är ändå att lunchmaten varit god och att vår samarbetspartner, Hjälmared Folkhögskola, lärt sig mycket om hur en golfrestaurang bör och ska fungera. Vi förhandlar just nu om en eventuell fortsättning 2018.

Utebelysning i Hjälmared

Just nu genomför vi ett projekt med byte av utomhusarmaturer på gångvägar och runt klubbhuset.
Vi byter ut gamla trötta glödlampor till nya pigga lågenergi LED-armaturer med en helt annan effekt.
Därmed kan vi även reducera antalet armaturer.

Innegolfen – Öppet Hus 5 november

Så är det dags igen och vi har redan öppnat Innegolfen för simulator-golf och annan träning.
1 november flyttar vi ner receptionen från Hjälmared till Hemvägen.
Söndag den 5 november kl 11-15 har vi ”Öppet Hus” med massor av aktiviteter och ”prova på”.
Kom gärna förbi och ta med potentiella medlemmar så att de får prova slå golfbollar i en härlig inomhusmiljö.
Vi har under dagen olika tävlingar och vi vill samtidigt uppmana er att redan nu köpa säsongkort.
Bland de som köper tidigt kommer vi att lotta ut en golfbag.

Årsmöte 19 november i Innegolfen

Vi vill ännu en gång påminna om höstårsmötet 19 november kl 14 i Innegolfen.
Kallelse med förslag till dagordning är på väg ut och vi hoppas givetvis att många medlemmar ställer upp.
Valberedningen är klara med sitt arbete så det är ”riskfritt” att komma. Välkommen!

Tack för mig

Detta är mitt sista Nyhetsbrev och när jag nu räknar efter tror jag att detta nyhetsbrev är nummer 46 i ordningen som jag skrivit å styrelsens vägnar. I enkätundersökningen får ”Jag känner mig välinformerad” väldigt högt betyg vilket är glädjande. Information är svårt men jag uppfattar att vi i styrelsen tillsammans med kansliet och vår PRO lyckats väldigt väl.
Jag har haft nöjet att vara er ordförande i 4 år. Fyra härliga år med mängder av utmaningar.
Jag lämnar nu stafettpinnen vidare till vår nya ordförande Magnus Grönvall och jag vill önska Magnus samt hela styrelsen, kommittéer och sektioner och inte minst våra anställda lycka till framöver.

Tack för mig / Finn Björklund

Showing 3 comments
  • LasseHögman

Tack för fyra år Finn👍🌺
    Du har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med övriga styrelsemedlemmar.
    Lycka till med vad du än tar dig för, nu när du får en massa extra tid😄

• Kent Kierdorf

Finn for president!