Nyhetsbrev nr 8 2017

Nyhetsbrev nr 8 2017

Hej alla golfvänner

Även om det just nu är härliga sensommardagar så får vi inse att hösten är här. Vi har tyvärr varit tvingade att stänga av banan ett antal dagar senaste månaden på grund av allt regn. Det är jättetråkigt och det påverkar självklart även våra greenfee-intäkter. Nu kan vi bara hoppas på att vi får en fin oktober som ger möjlighet till mycket spel utomhus i Hjälmared.

Sandra Carlborg världsmästare för 5:e gången                                                                                                              

Detta är helt otroligt!!!!!!!!  Ännu en gång lyckades Sandra skicka iväg bollen längst av alla i världsmästerskapet i USA. Hur långt slår Sandra egentligen? Bara en jämförelse. Tänk så här när du står på 2: ans tee. Härifrån brukar Sandra lägga bollen på green. Helt otroligt.

Sandra vi är så otroligt stolta över din insats. Du sätter verkligen Alingsås GK på världskartan. Stort GRATTIS och lycka till framöver.  

Banan och GML

Senaste veckorna har banan varit väldigt våt som en följd av allt regn men vi har fått mycket beröm för banan i år, inte minst banans finish. Vi kommer inom kort att påbörja förhandlingen med GML-Sport om framtiden och styrelsens uppfattning är att vi ska fortsätta vårt samarbete. Det förutsätter givetvis att vi når en acceptabel uppgörelse. Vi hoppas kunna informera om detta på årsmötet den 19 november.

7: ans tee 

Vi har nu fått kommunens godkännande till att bygga en ny tee på 7:an. Vi har haft hjälp av vår banarkitekt och förändringen innebär att gul tee höjs med drygt 3 meter och röd tee flyttas fram. Förändringen innebär att vi från båda utslagsplatserna får bättre överblick över vägen och banan och inte minst en härlig utsikt ner över sjön. Vi för just nu diskussioner med Skanska och planen är att få jord från deras arbete med VA-projektet längs Färgesundsvägen. Det skulle underlätta för Skanska och inte minst ge oss möjlighet till en bra lösning till en rimlig kostnad. Vi räknar med att arbetet startar inom kort vilket innebär att det blir provisoriska tee på 7: an resten av säsongen. Förhoppningsvis kan vi öppna för spel på nya tee redan till våren.

Innegolfen  

Snart är det dags att öppna upp Innegolfen för vinterträningen. Redan 16 oktober kommer vinterns Simulator Golf Challenge  att starta med 13 lag och veckan därpå kommer Mikael och Niclas att starta vinterträningen, inte minst med våra ungdomar. Vi planerar att flytta receptionen mm den 1 november.

Vi vill också redan nu flagga för ett stort event med ”Öppet hus” söndag den 5 november. Det blir en dag med möjlighet till ”Prova på” – golf och mycket mycket annat.  Mera om detta i nästa nyhetsbrev i slutet av oktober.

Årsmöte 19 november

Vi vill även i detta nyhetsbrev påminna om höstårsmötet 19 november kl 14 i Innegolfen. Tänk på att eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 22 oktober.

Vi vill önska er alla en fortsatt härlig golfhöst och tack för allt stöd och synpunkter. Tillsammans gör vi Alingsås Golfklubb ännu bättre.                                                                                                       

Nästa nyhetsbrev från styrelsen kommer i slutet av oktober.   

Styrelsen  

Lämna en kommentar