Nyhetsbrev nr 5 2017

Under Nyhetsbrev

Äntligen har vi fått lite värme och gräsväxten har på allvar kommit igång efter den kyliga våren. Värmen har lockat många medlemmar ut på banan och vi har senaste veckan även haft många besökare från andra delar av landet.

Banan

Nu har GML Sport jobbat med banan i snart två månader och vi kan konstatera att vi i år har väldigt fina greener. Sannolikt har vi haft god hjälp av den milda vintern men vi upplever också att GML levererar högklassiga insatser på banan.

V23 planerar GML att vertikalskära våra fairways samt göra omfattande dressning. Det kan bli lite jobbigt att spela någon vecka men med lägesförbåttring ska det kunna fungera. Eftersom vi inte får använda bekämpningsmedel på banan vill GML göra mekanisk bearbetning av våra fairways i kampen mot maskroser mm.

Medlemsundersökningen Golfspelaren i Centrum

Den 31 maj kommer en medlemsundersökning att gå ut till en tredjedel av klubbens medlemmar. Undersökningen genomförs av ett danskt företag i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 300 svenska golfklubbar deltar. Undersökningen kommer att gå ut via mail tre gånger per säsong till en tredjedel av medlemmarna vid varje tillfälle, där medlemmarna på förhand delas in i tre grupper, vilket sker slumpmässigt. Första undersökningen för året skickas alltså ut den 31 maj och övriga två i slutet av juli och mitten av september. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, restaurang och träning.

Styrelsen vill uppmana er medlemmar att svara på frågorna i undersökningen då era svar kommer att bli värdefulla för oss i vårt arbete med att utveckla klubbens verksamhet.

Hjälmareds Golfrestaurang

Efter vårens strul med restaurangen är det nu dags för öppning av Hjälmareds Golfrestaurang som kommer att drivas av Hjälmareds Folkhögskola. Vi ser fram emot ett mycket spännande samarbete med Folkhögskolan och vill hälsa alla medlemmar, samarbetspartners och andra gäster välkomna till Golfrestaurangen.

Golfens Dag 20 maj

I strålande sommarväder genomförde vi Golfens Dag med många spännande inslag, bl a gästades vi av våra internationellt framgångsrika tjejer Lisa Andersson och Sandra Carlborg. Vi hade hård konkurrens av andra lokala sportaktiviteter men ändå lyckades vi attrahera ett par hundra medlemmar & gäster till vårt trevliga evenemang. Kanske ett antal nya medlemmar ??

Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av juni  månad / Styrelsen