Nyhetsbrev nr 11 2015

Hej alla golfvänner

Efter en fantastisk säsong med 8 månaders sommargreener är det höst. Regn och blåst är numera vardagsmat och vid denna tid på året är vi många som brukar ställa in klubborna i förrådet. Men inte i år. Klubbens Innegolf har öppnat !!!!!! Mera om detta nedan.

Årsmötet 22 november.

Vi hade en väldigt fin uppslutning med långt över 100 medlemmar. Vi höll mötet i Innegolf-hallen och hade besök av vår egen världsmästare Sandra Carlborg. Sandra berättade om och demonstrerade Longdriving och vi avslutade med att hylla Sandra för hennes 5:e VM-guld. Nedan några korta kommentarer till årsmöteshandlingarna.

Verksamhetsplan 2016

Arbetet med utveckling av banan fortsätter. Vi ska bygga om flera tee och äntligen är det dags för ombyggnad av 11:ans green. Vi kommer även att bygga en ny övergång mellan 3:an och 4:an när vi har en slutlig teknisk lösning och finansieringen klar. Damsektionen och Oldtimers fortsätter sin traditionella verksamhet men Ungdomskommittéen har satt som mål att på två år öka antalet ungdomar i träning från nuvarande knappt 10 % till 15 %. Sektionen för nya medlemmar utökar sin verksamhet bl a med välkomstträffar för nya medlemmar. De planerar även för tävlingar för medlemmar med hcp 36-54. Men vi behöver flera faddrar som kan stötta våra nya medlemmar under deras första period i klubben. Tävlingskommittén vill upprepa årets lyckosamma golfvecka och inte minst upprepa höstens uppskattade korthålstävling.

Budget 2016

Vi har tidigare informerat om att vår ekonomistyrning siktar mot en vinstnivå på drygt 100 000 kr. Några minns att vi för 2014 hade en vinst på 177 000 kr. Prognosen för 2015 är 102 000 kr och styrelsen budgeterar för en vinst 2016 på 140 000 kr.

Styrelse för 2016

Finn Björklund omvaldes som ordförande och som ny ledamot efter Lars-Ove Karlsson valdes Cecilia Kleväng. För övrigt inga ändringar. Som ny ordförande i Valberedningen valdes Jeanette Sävenstrand.

Alingsås GKs Innegolf

Innegolfen har nu varit öppen drygt en vecka och det känns fantastiskt bra. Många golfare tränar dagligen och vi har många medlemmar, ungdomar och äldre, som redan anmält sig till vinterträning med Mikael. Styrelsen beslutade investera i en Trackman som kommer att levereras om någon vecka och förhoppningsvis är igång före jul. Vilken jul det kan bli. Styrelsen upplever verkligen att tillkomsten av Innegolfen är en gåva från ovan eller varför inte en önskad julklapp från tomten. Och varför inte ge bort ett Säsongkort till Innegolfen i julklapp. Vi säljer Presentkort i hallen.

Stort tack för ett fantastiskt fint år i klubben och för allt stöd vi fått.

Riktig God Jul och ett Gott Nytt Golfår.

/Styrelsen

• Kent Kierdorf
    Svara

Som nybörjare och ny i klubben vill jag härmed berömma, erkänna och be om ursäkt.
    – Vill berömma klubben för en bra ”atmosfär”. Sådant kommer oftast inte av sig självt. Med Sveriges trevligaste personal på kansliet, ett hårt arbetande team på banan, en engagerad styrelse samt en massa trevliga medlemmar så blir det gärna så.
    – Måste erkänna att jag tycker golf är bland det roligaste jag gjort inom idrott. Jag är inte bra men ”fast”. I år blev det i alla fall grönt kort och hcp 35. Kanske inget att skryta med men kul är det.
    – Sen måste jag be alla mina gamla kompisar om ursäkt eftersom jag tidigare sagt att ”golf inte är någon idrott”. Jag har verkligen fått blottat strupen och erkänna att det krävs såååå mycket för att få i den där lilla bollen i hål.
    Vi ses i Innegolfen eller på banan till våren – var så säker. // Kent