Information från damsektionen

Hej Alla Golfdamer!

Nu börjar golfsäsongen.

Torsdagen den 20 april kl 16,00 mjukstartar vi årets golfsäsong med en 3-manna scramble. Anmälan till spelet 20/4 gör du via golf.se eller till receptionen 0322-524 21

senast 18/4. Prisutdelning kommer att ske den 27 april.

Tävlingsavgift 50,- Kontant betalning.

Torsdagen den 27 april blir det greensome och lättare förtäring och presentation om årets spel. Anmälan som vanligt på golf.se eller till receptionen senast 25 april.

.Anmälan till ”Lättare förtäring” görs på affischen som vi sätter upp på klubben eller ring receptionen. Pris 130,- Anmälan senast den 24 april till maten.

Med hopp om att många kommer till spel på torsdagarna.

Hjärtligt Välkomna till en trevlig golfsäsong.

Damsektionen Alingsås GK

Tävlingsschemat för 2017 laddar ni ner här.

I år ser damsektionen ut enligt följande:

• Christina Brunnegård        070-6995970
  • Gunilla Borg                         070-7818604
  • Ann-Christina Mattsson    073-3703719
  • Susanne Andreasson
  • Susanne Gustafsson           070-3662140
  • Agneta Carlgren                  072-7218427
  • Eva Smerling-Winman (representant från styrelsen)

Hälften av årets damtävlingar är spelade

Nu har vi spelat hälften av årets damtävlingar. Vi har spelat i snö, hagel, blåst regn och hot om åska, men även i strålande solsken.

Golfande människor är ett segt släkte. På med bra kläder och fram med klubborna. Sedan är det bara att ge sig ut.

Lite tråkigt att Damernas seriespel krockat med våra torsdagsträffar. T ex då vi hade Ladies Invitation.

Gratulerar de damer som vunnit de olika tävlingarna. Resultatlistorna finns under Tävlingsprogrammen på hemsidan under “Spelade”.

Ibland suckas det över att det är så få damer som spelar tävling, men var istället glada åt de damer som kommer till start.

Till och med Catrin Nilsmark säger att det är svårt att få flickor/damer att spela.

Så låt oss ta vara på de som är intresserade att spela och försök att “peppa” de som är på gång.

Ett särskilt tack till de sponsorer som bidragit med priser till tävlingarna på första halvan av säsongen.

Nästa tävling är den 4 augusti. Inbjudna damer från Bredared, Borås, Herrljunga och Vårgårda.
Första start kl 14.00. Slaggolf i två klasser.  Prisutdelning efter avslutad rond.
Sponsor till tävlingen är Bodyshop.

Startavgift 50,-
Tävlingsgreenfee 200,-

Möjlighet att beställa smörgås finns som vanligt.

Den 27 augusti är det Tillfälliga förbindelser. Shotgun kl 10.00.

Vi spelar Greensom, slaggolf i två klasser som kommer att justeras efter anmälningstidens slut till två lika stora klasser. Laget ska bestå av en herre och en dam som inte är sammanboende.

Shotgunstart 10:00. Efter spel är det gemensam buffé i klubbhusrestaurangen och i samband med maten är det prisutdelning.
Startavgift: 200 kr/person inkl. buffé,
Tävlingsgreenfee: 200 kr/person.
Sponsor: Energy Safe.

Välkomna till en härlig golfhöst/Damkommittén Alingsås GK

Under Damer
Publicerat

Årets första damgolf.

Torsdagen den 21 april bjöd på ett klart men kallt väder.

27 pigga och glada damer spelade årets första damgolf.

Nio lag med tre damer i varje spelade en 9-håls runda. Ett flertal damer som tidigare

inte varit med deltog. Jätte trevligt.

Det samlade intrycket är att det blev en rolig och trivsam runda.

Efter avslutat spel hade Fredrik dukat upp en underbar vårbuffé.

Bestående av två sorters pajer lax med potatis och romsås och en underbart god

pastasallad med räkor. Till kaffet blev det kladdkaka med vispgrädde och jordgubbe.

Sandra Carlborg var vår hemliga gäst. Hon pratade om sin Longdriving och visade bilder från de

tävlingar hon vunnit. Ett mycket intressant framförande för de 40 damer som slutit upp.

Lena Broberg presenterade några nyheter gällande ändrade golfregler. Hon återkommer med

fler regelfrågor och ändringar.

Nästa torsdag spelar vi “Shopen” 18-hål start kl 16.00. Glöm inte att anmäla er på golf.se eller till

receptionen.

Vinnare i dagens tävling blev:

1 Maiken André / Christel Andersson / Lena Kellgren
  ANDERSSON, Christel
  KELLGREN, Lena
  ANDRÉ, Maiken

2 Paula Andersson / Barbro Modin / Ann-Charlotte Klinte-Hallberg
  MODIN, Barbro
  KLINTE-HALLBERG, Ann-Charlotte
  ANDERSSON, Paula

3 Annika Persson / Ewa Långvik / Birgitta Nilsson
  PERSSON, Annika
  NILSSON, Birgitta
  LÅNGVIK, Ewa

Ladies masters 2015

Söndagen den 27 september spelades Ladies Masters på Alingsås GK i ett strålande solsken, efter en morgon med lite kyla och lite trolsk dimma. Tävlingens deltagare var de damer som vunnit någon av torsdagstävlingarna. Totalt 14 vinnare, men alla kunde inte ställa upp. Det var 12 (tolv) damer som deltog i ett matchspel över 12 hål. Från och med hål 13 var det utslagstävling mellan de 6 (sex) kvarvarande damerna.

På hål 17 föll avgörandet mellan Ulla-Britt Uvegård och Barbro Modin. Barbro avgick med seger och tilldelades vandringspokalen samt en blomma. Grattis Barbro Modin!

Tack till alla som spelat under denna säsongen. Hoppas på fortsatt deltagande under nästa år.

Golfsäsongen för golf är ju inte slut ännu så fortsätt att spela och njut av det fina vädret och den fina banan.

Avslutning 24/9

Torsdagen den 24 var det avslutning med supé för damerna på klubben. Restaurangen hade dukat fram en mycket god supé med inriktning på hösten och Staffan hade fixat till en klurig Quiz.

Annika Persson och Gudrun Blixt avtackades efter lång och trogen tjänst i Damkommittén/sektionen. Tack för ert engagemang.

page 1 of 4